Graveren hoeft niet altijd te betekenen dat er enkel dunne lijnen gezet worden.
Ook wordt graveren niet per definitie in metalen gedaan, maar ook in plastic soorten zo als u zult zien.

Een van mijn favorieten is wel het graveren van plastic soorten met dubbele kleur lagen.
Deze kunststof soorten hebben 2 of zelfs meer lagen opgebouwd uit andere kleuren, wanneer de top laag word gefreesd word de onderliggende laag zichtbaar waardoor dus 2 of meerdere kleuren zichtbaar worden.
Meer over deze en andere materialen op de website van Gravograph.

Op deze wijze krijgt uw huisnummer / naambord een compleet eigen stijl en ontwerp.
(onderstaande ontwerpen zijn geen verplichte vormen, elk gewenst design is mogelijk )
Zo is ook te zien dat er bij 1 van de deur nummers een mini cooper logo is toegevoegd.

Heeft u andere applicaties  waar deze techniek bij past? Neem contact op voor meer informatie.

0 Comments

 1. togaida Says Beantwoorden

  [..YouTube..] What was the feed and speed for this material?

 2. Marcelmx3 Says Beantwoorden

  [..YouTube..] Hai Togaida… Well i did not do any calculations, just left the settings from ArtcamPro.The first bit for engraving the text was 1/32″ (30″/min).Second the engraving bit 0.1mm 30degree (1,5m/min)The profiling was a 1/8″ 1 flute (40″/min)But as you see it was limited to machine maximums..Thanks for your reply and you vote my friend..(By the way how’s your machine going??)

 3. MischadeBruijn Says Beantwoorden

  [..YouTube..] Hey Marcel,Wederom een mooi duidelijk filmpje, maar het lijkt af en toe of de frees een beetje schokt/hapert?Je hoort nog van via mail, Mischa

 4. Marcelmx3 Says Beantwoorden

  [..YouTube..] Hai Mischa, Thanks voor het berichtje.Dit schokken cq haperen bijvoorbeeld in het begin bij de “6” is omdat dit word opgedeeld in lijnen met een radius.Daar waar de radius gaat veranderen word een nieuwe gcode geladen. hiervoor kun je in mach3 instellingen veranderen die dit soepeler laten verlopen echter heeft dat ook weer nadelen. Zoek op internet maar eens naar : Mach3 CV of Constant Velocity.Groetjes

 5. MischadeBruijn Says Beantwoorden

  [..YouTube..] Ah ik snap hem helemaal, de machine moet gewoon voor een fractie nadenken.Thx

 6. Gravity1980 Says Beantwoorden

  [..YouTube..] Is het materiaal wat je gebruikt acrylaatplaat?

 7. Marcelmx3 Says Beantwoorden

  [..YouTube..] Dit materiaal is inderdaad op basis van 2 kleuren DR acrylaat…

 8. Bvzijverden Says Beantwoorden

  [..YouTube..] Haha nee joh ik dacht al van dat is geen Amerikaanse naam 😛 en ja hoor de eerst comment van jou is Nederlands 🙂 je woont zeker niet in de buurt van Den Haag ik heb namelijk wel een verzoek op Plexi, dat Gta 4 logo, de voorkant letters 🙂 de groeten en kerfze ( denk ik 😛 )

 9. Marcelmx3 Says Beantwoorden

  [..YouTube..] @Bvzijverden Inderdaad, 🙂 gewoon een Nederlander… Woonzaam in purmerend, dus tja wat is in de buurt…bekijk even in mijn profiel mijn website, via deze website kun je email contact opnemen voor het GTA logo.. ;)Gr Marcel

Leave a Reply