Shou Sugi Ban is een eeuwenoude Japanse houtbewerkingstechniek die wordt gebruikt om hout te verduurzamen door het oppervlak te verbranden. Deze traditionele methode, die teruggaat tot de 18e eeuw, wordt vaak toegepast op cederhout en werd oorspronkelijk ontwikkeld als een manier om het hout te beschermen tegen insecten, rot en vuur. Door het houtoppervlak te verbranden, ontstaat er een laagje koolstof dat het hout beschermt tegen de elementen en tegelijkertijd een unieke esthetiek creëert. Shou Sugi Ban wordt tegenwoordig niet alleen gewaardeerd vanwege zijn praktische voordelen, maar ook vanwege de artistieke waarde en de natuurlijke uitstraling die het aan projecten toevoegt.


Center image: Resawntimberco, CC BY-SA 4.0 , via Wikimedia Commons

Sinds 2012 maakt Zwarthout | Shou Sugi Ban exclusieve houtproducten door ze met vuur te behandelen. Hun brandmeesters branden elke houten plank in onze eigen oven, waardoor het een unieke, duurzame koollaag krijgt. De speciale Shou Sugi Ban brandtechniek die ze daarbij gebruiken, is geïnspireerd door die eeuwenoude Japanse traditie.

Ook kunt u een eigen Zwarthout | Shou Sugi Ban sample box bestellen, en ontvangt u nu een sample met daarin een bijzondere gravure?
Dan weet u dat RoboCNC uw sample in handen heeft gehad, en geef toe….. Met en gravure voelt het nog weer specialer.

Graveren van Accoya hout Gravure Resultaat ingelegd acrylaat in Zwart Hout

Voor dit logo is er gekozen voor een platte gravure zodat de acrylaat letters er netjes inpassen. Voor het acrylaat is er laser gesneden acrylaat op kleur gebruikt.
Geen verkeerd resultaat dacht ik zo!

Heb je vragen of interesse neem dan hier contact op